دکتر اعلمی در پاسخ به حواشی اینستاگرامی این روزهای دانشگاه رازی
دانشگاه رازی، جبهه مقاومت علمی است

عکس: حمیدرضا پیره
در حالیکه دانشگاه رازی در تدارک برگزاری هرچه با شکوهتر برگزاری مراسم سالگرد شهادت سردار شهید «قاسم سلیمانی» بود و مقرر گردید مقارن با این تاریخ، هفته فرهنگ در تقویم دانشگاه رازی گنجانده شود؛ رفتار توهینآمیز منتسب به یک کارمند دانشگاه رازی، میرفت تا بر مجموعه این اقدامات سایه اندازد. محکومیت بیچونوچرای اقدام موهن از سوی هیئت رئیسه دانشگاه و ورود بدون فوت وقت مجموعه حراست به این ماجرا، راه را بر هرگونه سوءبرداشت نسبت به ساحت دانشگاه رازی بست. این در حالی است که بنا به گفته دکتر «محمد ابراهیم اعلمی آلآقا» کارمندان، دانشجویان و اساتید دانشگاه رازی همواره خود را جهادگر عرصه مقاومت علمی دانسته و ادامهدهنده راه حاج قاسم سلیمانی هستند. با توجه به ایراد شبهاتی در این باب، از سوی برخی رسانههای استان، نشستی خبری از سوی ریاست دانشگاه رازی در تاریخ ۳۰ آذر ماه سال جاری برگزار و به سؤالات مختلف خبرنگاران پاسخ داده شد. مشروح این نشست در ادامه خواهد آمد.
در مسیر جهاد
در ابتدای این جلسه دکتر اعلمی با تبریک میلاد حضرت زینب(س) و ارائه گزارشی از فعالیتهای هفته پژوهش و هفته وحدت حوزه و دانشگاه، به جایگاه شهید «محسن فخریزاده» بهعنوان شهید عرصه علم و دانش اشاره کرد و گفت: «دانشگاه نهتنها دنبالهروی شهداست بلکه خود را در این زمینه مسئول میداند. ارتباط دانشگاه با شهدا ارتباطی تنگاتنگ است و ما در پیگیری این ارتباط به دنبال حفظ ابعاد مقدس دانشگاه هستیم.» او با توجه به حواشی ایجاد شده ادامه داد: «جایگاه شهید سلیمانی به عنوان نماد وحدت ملی و مجاهدتهای ایشان در راستای اقتدار ایران بر کسی پوشیده نیست. حفظ حرمت و کرامت این شهید وظیفهای انکارناپذیر است. ضمن آنکه دانشکده علوم انسانی دانشگاه رازی نیز، در حال تدارک همایشی فراملی با عنوان «در مسیر حکمت سلیمانی» است. من از اینکه در سازمان بزرگی مثل دانشگاه رازی- با بیش از ۱۰ هزار دانشجو، قریب به هزار هیئت علمی رسمی و مدعو، قریب به هزار کارمند رسمی و غیررسمی- فردی از کارکنان دانشگاه با توهین به ساحت شهید سلیمانی باعث رنجش دلسوختگان انقلاب شد، ابراز ناراحتی کرده و این اقدام را قویاً محکوم میکنم.» او با اشاره به اینکه دانشگاه رازی خود را تمامقد در جبهه مقاومت علمی حاضر میداند و ابراز تأسف از ابعاد انتشار این خبر در برابر دستاوردهای عظیم دانشگاه، افزود: «با حضور ایثارگرانی که در عرصه علم، جبهه مقاومت را پیش میبرند، همین یک مورد خطا نیز به هر شکل برای ما غیرقابل تحمل است اما کاش جهادگران ما نیز دیده میشدند. ما در دانشگاه بسترساز تحقیقاتی هستیم که بنیانهای کشور را تقویت میکنند و اقتدار امروز ایران اسلامی، از طریق پشتیبانی علمی دانشگاهها حاصل شده است. ما در هفتهای قرار داشتیم که انتظار میرفت از جهادگران و پژوهشگران عرصه علم تجلیل شود. فراموش نکنیم، در شهری که توجه به علم و عالم به صورت بایسته و شایسته وجود ندارد ما در بسیاری از شاخصها از جمله تولید مقالات علمی پیشرو بودهایم. انتظار ما از بزرگان این است که مراودات خود را با دانشگاه افزایش دهند که بیشتر با تلاشها و البته محدودیتهای ما آشنا شوند.» او افزود: «مسئولان توجه کمی به دانشگاه دارند و ما بارها از مسئولان و نمایندگان محترم دعوت کردهایم پای صحبتهای اهل علم بنشینند اما دریغ از ثانیهای…»
تأکید دکتر اعلمی آلآقا بر جلب اعتماد بزرگان از جمله «نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه» از مهمترین محورهای بحث در این نشست خبری بود. او گفت: «ما امیدواریم از دانشگاه، صدای فضای علمی کشور شنیده شود و هرگز مسائلی اینچنین رخ ندهد که خاطر بزرگانی همچون نماینده محترم ولی فقیه در استان و امامجمعه کرمانشاه مکدر شود. از اتفاق رخداده و دلنگرانی ایشان بسیار ناراحتیم و امیدواریم هرچه زودتر اعتماد ایشان را به فضای دانشگاه جلب کنیم.»
تصمیمگیرنده؛ قانون
دکتر اعلمی در پاسخ به سؤالات خبرنگاران درباره روال بررسی این ماجرا، قانون را تصمیمگیرنده نهایی دانست و حراست، هیئت رسیدگی به تخلفات اداری و سیستم قضایی را مجاری رسیدگیکننده به خطای این کارمند معرفی کرد: «در حال حاضر فرد خاطی ادعا کرده است که تلفن همراهش هک شده و البته ما در این مورد هیچ قضاوتی نمیکنیم. اگر تخلف محرز شود، حراست و حوزه تحلفات اداری آن را بررسی خواهند کرد و به موازات آن این اقدامات در سیستم قضایی نیز دنبال میشوند.» رییس دانشگاه رازی ضمن انتقاد از جریانهایی که به جای بیان مجاهدتهای دانشگاه، خطای یک شخص را به اسم دانشگاه پیوند زده و از تریبون بیگانه بیان میکنند؛ گفت: «در سیستم ادارات چنین خطاهایی رخ میدهد، هرچند یک مورد آن زیاد است اما وقتی صدای بیگانه به میان میآید و از آن نام میبرد واقعاً مایه تأسف است. در هر کشوری متخلف هست و به تخلفات رسیدگی میشود ولی چرا چنین مسئلهای به دانشگاه و آبروی استان گره زده میشود؟ چرا سراغ کسانی نظیر پرفسور «شمسیپور» نمیرویم که در بالاترین سطح علمی، بیش از ۱۰۰۰ مقاله مستند و معتبر علمی دارند و بیش از ۴۰-۱۳۰ استاد و دکتر را تربیت کردهاند؟ ما حتی جوانانی داریم که مقالات علمی آنها جزو پراستنادترینهای دنیا هستند. مقالات ۱۶ نفر در همین دانشگاه رازی جزو دو درصد از پراستنادترینهای دنیا بودهاند. ما اینها را نمیشناسیم و معرفی نمیکنیم، آنوقت خطای یک نفر را در بوق و کرنا میکنیم.»
حفظ اعضای هیئت علمی
او در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به قضاوتها و حکمیتهای صورتگرفته درباره اعضای هیئت علمی گفت: «بعضاً در رسانهها به مبالغ دریافتی حقوق از سوی اعضای هیئت علمی اعتراض میشود اما توجه نمیکنیم که همین شخص اگر به آن سوی مرزها میرفت با مبالغی دهها برابر آنچه اینجا دریافت میکند، مشغول به کار میشد. تعداد قابل توجهی از اعضای هیئت علمی ما مهاجرت کردهاند و اینگونه استانداردهای علمی ما ضعیفتر میشود و حفظ وضعیت علمی فعلی برایمان سخت است. دغدغه حفظ هیئت علمی، دغدغه افزایش سطح استانداردهای علمی کشور است. آری که عرق ملی و دینی ما باید مانع این اتفاق شود اما همیشه اینطور نیست و به هر حال انسان هوای نفس دارد.»
لزوم پاسخگویی به شبهات
رییس دانشگاه رازی در پاسخ به سؤالی پیرامون وجود مشکلات فرهنگی در میان دانشجویان گفت: «دانشگاه از جامعه مستقل نیست و مشکلات فرهنگی بیرون از دانشگاه در داخل دانشگاه منعکس میشود. ما وظیفه داریم در قالب برخی ساختارهای فرهنگی پاسخگوی شبهات دانشجویان باشیم. ساختار دانشگاه را در راستایی نساختهایم که افکار شکل نگیرد. افکار باید شکل گیرد و پاسخ داده شوند. شنیده شدن بعضی حرفها، به معنای نفوذ دشمن نیست. ما در راستای تضارب آرا حرکت میکنیم. ما باید این حرفها را در چارچوب گفتمانهای علمی و استدلال پاسخ دهیم. مسئولان دانشگاه علاقهمند هستند تمام و کمال به اقناع تفکر جوانان کمک کنند و راه دشمن را بر نفوذ فرهنگی ببندند. در همین راستاست که تقویت فعالیتهای پرجاذبه فرهنگی را در پیش گرفتهایم اما این را هم در نظر بگیریم که پاسخگویی به همه مشکلات جوانان از عهده دانشگاه خارج است.»